ΝΕΑΠΟΛΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

To "Nεαπολιστας" ειναι ενα blog που αφορα την Νεαπολη της Νικαιας.Οποιαδηποτε καταγγελια και οτιδηποτε αφορα την συνοικια μας μπορειτε
να μας το στειλετε στο mail pahidisp@yahoo.gr για να το δημοσιευσουμε.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 250 ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Νέα τμήματα στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Ρέντη

 Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ξεκίνησαν και τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας Ρέντη. Η νέα χρονιά βρήκε δασκάλους και μαθητές με μεράκι και κέφι για δουλειά και για δημιουργία σημαντικών πολιτιστικών δρώμενων στην πόλη.
Χθες (3/10) έγινε η πρώτη πρόβα της Μαθητικής Ορχήστρας Δωματίου, υπό τη Διεύθυνση του Δημήτρη Καραβέλη στην οποία μέχρι τώρα συμμετέχουν 25 μαθητές και οι καθηγητές τους. «Στόχος μας είναι να αποκτήσει ο Δήμος μας μια ορχήστρα δωματίου, η οποία να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Δήμου, δίνοντας μια άλλη ποιότητα και προσφέροντας κάτι καινούργιο στην πόλη», δήλωσε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Στέλιος Γκόλγκαρης.
Φέτος ξεκίνησε ένα ακόμα καινούργιο τμήμα Μουσικολογίας, για την προετοιμασία των μαθητών στην εισαγωγή τους στα πανεπιστημιακά τμήματα Μουσικών Σπουδών. Την ευθύνη του τμήματος θα έχει ο ειδικός στη Μουσικολογία Δημήτρης Καραβέλης, ο οποίος φέτος εγκαινιάζει και τη συνεργασία του με το Δημοτικό Ωδείο.
Σύμφωνα πάντα με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου, «σημαντικοί καθηγητές με διεθνή φήμη και πλούσιο βιογραφικό έρχονται φέτος να πλαισιώσουν τους καταξιωμένους καθηγητές του Δημοτικού μας Ωδείου. Εκτός από το Δημήτρη Καραβέλη, έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε επίσης με το Δημήτρη Παπαθεοδώρου-διεθνούς φήμης σολίστ στο πιάνο-, το Μιχάλη Σουρβίνο- διεθνούς φήμης σολίστ στην κιθάρα-, το Γιώργο Δαραβέλη-διεθνούς φήμης στο σαξόφωνο».
Στο Ωδείο λειτουργούν τα εξής τμήματα:
Οργάνων
Πιάνο, Κιθάρα, Βιολί, Βιολοντσέλο, Φλάουτο, Σαξόφωνο
Τραγουδιού
Κλασσικό τραγούδι, Μονωδία, Μελοδραματική, Σύγχρονο τραγούδι
Μουσικής Δωματίου
Μουσικά Σύνολα
Θεωρητικών
Θεωρία, Σολφέζ, Ακουστικά, Αρμονία, Ιστορία, Μορφολογία, Οργανογνωσία
Ανώτερων Θεωρητικών
Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση, Σύνθεση
Παιδικής Χορωδίας-Μεικτή Χορωδίας
    Τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού, ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά.
    Τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.
Τμήμα μουσικής για παιδιά & ενήλικες  , οργανωμένα σύμφωνα με το Σύστημα μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff!
Τέλος, για δεύτερη χρονιά λειτουργεί και τμήμα προετοιμασίας των μαθητών για την εισαγωγή τους στα Μουσικά σχολεία.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, «σε μια δύσκολη οικονομική χρονιά, το Δημοτικό Ωδείο διευρύνει τη λειτουργία του με νέα τμήματα, διατηρώντας υψηλά την ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους μαθητές του. Χάρη στην προσφορά και την εξαιρετική δουλειά του διδακτικού προσωπικού μας, το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας, μπορεί επαρκώς να ανταγωνιστεί αντίστοιχα ιδιωτικά. Με κοινωνική ευαισθησία, εξακολουθεί να έχει χαμηλά δίδακτρα –ανάμεσα στα πιο οικονομικά της χώρας. Παράλληλα εξακολουθεί να διοργανώνει την άνοιξη σειρά εκδηλώσεων,  που τείνει να γίνει θεσμός για την πόλη μας, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές».
Το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας-Ρέντη, βρίσκεται στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στην οδό Καρακουλουξή 44 και οι εγγραφές γίνονται από τις 9.30 το πρωί έως τις 9.30 το βράδυ. Τηλ. για πληροφορίες 210 4913025.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου